Dinaricum | Krucefix in volkovi
15665
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15665,ajax_fade,page_not_loaded,,show_loading_animation,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.2,vc_responsive
 

Krucefix in volkovi

Sodelovanje podjetja Krucefix in Društva Dinaricum

ZATULIMO ZA VOLKOVE!

S sodelovanjem z destilarno Krucefix želimo volkove in njihovo varstvo približati ljudem na nekoliko drugačen način, hkrati pa jih povabiti k sodelovanju pri aktivnostih, ki bodo pripomogle k boljšemu spremljanju in poznavanju volkov pri nas.

Kaj imajo skupnega volkovi, Dinaricum in Krucefix?

Volkovi imajo izmed vseh treh predstavnikov naših velikih zveri v javnosti najmanj podpore, za ohranjanje vitalne populacije volkov pa je ključno, da jih ljudje sprejmejo. Rejci drobnice in lovci imajo o volkovih pogosto negativno mnenje, saj občasno plenijo tako drobnico kot tudi svoj naraven plen (jelenjad in srnjad). Senzacionalno poročanje medijev o napadih volkov na domače živali pogosto še poglablja negativen odnos širše javnosti do njih. Glede na to, da so konfliktna vrsta, to predstavlja še večji izziv za njihovo varstvo. Izobraževanje ljudi in objektivno poročanje medijev o volkovih (o ekologiji, o škodah na drobnici) je najpomembnejši del njihovega varstva, saj se bomo le na tak način znebili popačene slike o “velikem zlobnem volku”. V Sloveniji so popolnoma zavarovani. Pri nas jih živi okoli 50. Več informacij o volkovih najdeš tukaj  ali pa v drugih zavihkih na naši spletni strani.

Ena najučinkovitejših metod spremljanja volčjih populacij, s katero ugotavljamo število tropov in legel, je popis z oponašanjem tuljenja v pozno poletnih nočeh. Tovrstna aktivnost je zelo priljubljena med mnogimi prostovoljci. Poleg tega, da dodatna pomoč na terenu prav pride strokovnjakom, hkrati dviguje tudi ozaveščenost o ohranjanju volkov.

Steklenice likerjev in žganja destilarne Krucefix smo opremili z nalepkami s sloganom »Zatuli za volkove«. Od prodaje svojih izdelkov bo Krucefix določen delež namenil za aktivnosti Dinaricum-a, ki so povezane z varstvom volka pri nas, Dinaricum pa bo v zameno priskrbel tablo s ključnimi informacijami o volku. Tako se bo lahko vsak obiskovalec destilarne, ki ga zanima tudi narava, dodatno spoznal s tem skrivnostnim prebivalcem dinarskih gozdov.

Želiš podpreti naše delo? Pomagaj našemu društvu s prostovoljnim prispevkom.