Dinaricum | Vestigium
17527
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17527,ajax_fade,page_not_loaded,,show_loading_animation,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.2,vc_responsive
 

Vestigium

Sodelovanje blagovne znamke Vestigium in društva Dinaricum

VESTIGIUM – sledi velikih zveri na obeskih, magnetkih in patiniranem bronu ali gipsu

 040_3


KAJ JE VESTIGIUM IN ZAKAJ PODPIRA DELOVANJE DRUŠTVA DINARICUM?

Vestigium je blagovna znamka, katere osnovno poslanstvo je ohranjati neokrnjeno naravo in o tem ozaveščati širšo javnost. To Vestigium počne s trženjem izdelkov, ki prikazujejo “simbole neokrnjene narave”. Na izdelkih so upodobljene stopinje Evropskih velikih zveri – rjavega medveda, volka in risa.

Odtisi stopinj na izdelkih so bili pridobljeni preko odlitkov pravih stopinj medveda, volka in risa, ki so jih živali pustile za sabo kot sled v blatu ali drugi primerni mehki podlagi v gozdu. Nekateri izdelki, kot je medvedja šapa na patiniranem gipsu ali bronu, prikazujejo sled v naravni velikosti, medtem ko drugi, kot so kovinski ali glineni obeski in magnetki, prikazujejo pomanjšane sledi. Kot pravi na svoji spletni strani, je na primer sled medveda najdena v slovenskem gozdu in pripada medvedu, staremu približno 5 let in težkemu okrog 150 kilogramov.

Blagovna znamka si z društvom deli osnovno poslanstvo – zastopanje interesov varstva narave in ozaveščanje javnosti. Vestigium zato nameni določen delež od prodaje izdelkov, ki na svojevrsten način upodabljajo velike zveri pri nas, za delovanje našega društva, in s tem posredno za ohranjanje teh vrst v Sloveniji. V zameno Dinaricum predstavlja blagovno znamko kot svojega zvestega podpornika na različnih javnih dogodkih, izdelke Vestigium pa ob takih in podobnih priložnostih ponosno nosijo naši člani.

Dinaricum vsako leto izvaja aktivnosti, ki pomembno prispevajo k dolgoročnemu ohranjanju velikih zveri pri nas. Društvo je en izmed glavnih partnerjev pri letnem monitoringu volkov, sodeluje pri tekočih projektih, vezanih na varstvo velikih zveri, in se redno vključuje v aktualne teme in razprave, vezane na to temo. V preteklosti smo sodelovali pri odmevnih projektih, kot so Dinaris in Slowolf, uspešno smo izvedli projekt Pastirstvo za boljše sobivanje človeka in medveda v Alpah, sodelujemo pa tudi pri še trajajočem mednarodnem projektu LIFE DinAlpBear. Preko delavnic, predavanj in spletnih vsebin stalno širimo znanja, tako strokovna kot poljudna, in spodbujamo debato med različnimi sogovorniki. V svoje aktivnosti ne vključujemo le naših članov, ampak tudi prostovoljce, strokovnjake iz posameznih področij in različne skupine iz laične javnosti.

Tako kot društvo vsako leto nadgrajuje svoje aktivnosti, ki prispevajo k ohranjanju velikih zveri, in postaja vse bolj prepoznavna nevladna organizacija, se tudi Vestigium vedno bolj uveljavlja kot blagovna znamka – tudi v mednarodnem prostoru. Vsak na svoj način, a vendarle skupaj, tako uspešno širimo zavest o pomenu varstva zveri in s tem izpolnjujemo naše skupno poslanstvo.

 

Želiš tudi ti podpreti naše delo? Pomagaj našemu društvu s prostovoljnim prispevkom.