Skupščina in dogodek ob 10. letnici delovanja Dinaricuma

Včeraj smo člani Dinaricuma obeležili 10. obletnico delovanja društva. Nekateri smo dan pričeli z društvenim izletom v Rakov Škocjan in okolico. Lepo se je bilo spet videti in se malo podružiti. Ob 15. uri smo potem pričeli s kar dve in pol urno skupščino, na kateri smo pregledali, kaj smo naredili v preteklem letu, izvolili nove organe društva ter sprejeli načrt dela za leto 2015.

Po polurnem predahu nas je v bolj slavnostni del včerajšnjega dne s pohvalnimi in vzpodbudnimi besedami pospremil direktor Notranjskega regijskega parka g. Matevž Podjed. Nekaj minut za tem pa smo čas zavrteli za 10 let nazaj in se skupaj s prvim predsednikom društva prof. dr. Ivanom Kosom sprehodili od ideje o takšnem društvu in o njegovi ustanovitvi do aktivnosti, ki so se izvajale v prvih štirih letih njegovega delovanja. O delovanju društva v naslednjih letih sta nato spregovorila še oba Ivanova naslednika, doc. dr. Miha Krofel in Maja Jelenčič.

“Formalni del” druženja sta z zanimivimi predavanji zaključili doc. dr. Maja Zagmajster, ki nas je popeljala v podzemeljski svet živalstva Dinaridov in Jasna Mulej, ki je predstavila družbene vidike varstva velikih zveri in njihovih habitatov. Cel čas predavanj pa je iz kuhinje prav lepo dišalo po golažu, ki smo si ga na koncu privoščili ob debati, ki se je zavlekla kar pozno v noč.

Več foto-utrinkov najdete tudi na našem Facebook profilu: https://www.facebook.com/dinaricum