Tulim volkovom – vabilo k sodelovanju

Z malo sreče bomo letos konec avgusta na Zavodu za gozdove, Biotehniški fakulteti in v Dinaricumu pričeli/nadaljevali z monitoringom populacije volka v Sloveniji. Trenutno še čakamo na končno potrditev z Ministrstva za kmetijstvo in okolje. Ker pa smo že kar malo pozni, smo se kljub temu, da izvajanje monitoringa še ni 100% potrjeno, odločili, da pričnemo z organizacijo našega dela.
Prihodnjo sredo (27.8.2014) bi tako pričeli s popisom volkov z izzivanjem tuljenja, ki se bo nadaljeval do 29.8., in potem spet v prvem tednu meseca septembra. Popis bo potekal tri zaporedne noči, območje prisotnosti volka pa bomo predvidoma popisali v vsaj dveh terminih. Seveda pa bo vse skupaj precej odvisno tudi od vremenskih razmer.
K sodelovanju na popisu tudi letos vabimo vas. Vse informacije, ki vam bodo prišle prav na terenu, vam bomo predstavili na predavanju, katerega udeležba za vse sodelujoče na popisu je obvezna (velja za prva dva dela predavanja). Predavanje bo v ponedeljek, 25.8.2014, ob 18.uri na Oddelku za biologijo v predavalnici B1.
 
Predavanje bomo izvedli v treh delih:
18:00 – 19:00 Vse o popisu z izzivanjem oglašanja
19:00 – 19:45 “Suhi trening tuljenja”
19:45 – 21:00 Predstavitev rezultatov monitoringa volka v projektu SloWolf
 
Svojo udeležbo na predavanju in na popisu prosimo potrdite na elektronski naslov:
Veselimo se sodelovanja in snidenja z vami!