Dinaricum | Tretji in zadnji dan popisa z izzivanjem tuljenja volkov
Odkljukali smo zadnji dan popisa volkov z izzivanjem tuljenja.
volkovi, volk, tuljenje, howling, izzivanje, monitoring
17387
post-template-default,single,single-post,postid-17387,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,show_loading_animation,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.2,vc_responsive

Tretji in zadnji dan popisa “howling” 2016

Nezemljani v avtu. Foto: Žan Kuralt 2016

Tretji in zadnji dan popisa “howling” 2016

Ogrevanje na tuljenje. Foto: Žiga FišerZaključili smo tretjo in zadnjo noč popisa volkov s pomočjo izzivanja, po domače znano kot “howling”. Leto 2016 je bilo kar pestro, preteklo noč pa smo dobili dva odziva. Vreme je kljub skoraj apokaliptičnim napovedim bolj ali manj zdržalo in se v nekaterih delih presenetljivo umirilo.

Na Slavniku sta se odzvala dva odrasla volkova, a le za nekaj sekund. Na Snežniku, so na jugovzhodnem delu slišali odziv odraslega volka, zelo blizu meje s Hrvaško. Na naši spletni strani si lahko preberete tudi kaj se je dogajalo drugi in prvi dan popisa. Za sintezo dogajanja bo treba počakati poročilo. Ko bo le-to na voljo, vas bomo obvestili.

V kolikor ste fotodokumentirali utrinke s popisa, vas naprošamo, da nam kako fotografijo pošljete na dinaricum.volkovi@gmail.com. Utrinke s terena bomo objavili v spletni galeriji.

Pri popisovanju sta nas z materialnimi dobrinami podprli Pivovarna Laško in Krucefix.