Drugi dan popisa “howling” 2016

DSCN1111-001Za nami je že druga noč popisovanja volkov z izzivanjem oglašanja. Tudi danes vreme v nekaterih območjih ni bilo naklonjenu izzivanju tuljenja, zaradi česar je bilo kar nekaj kvadrantov nemogoče kvalitetno povzorčiti. Poleg Dinaricumovih popisovalcev so bili uspešni tudi popisovalci v loviščih s posebnimi nameni (LPN).

S Kočevskega poročajo, da so se jim oglasili volkovi v okolici Ribnice. Iz ribniškega območja poročajo o oglašanju v bližini Loškega Potoka.

Na Pivškem, vključno z LPN-jem Jelen-Snežnik, je bil večer precej razburljiv. Blizu Babnega Polja so slišali enega odraslega volka, na južnih pobočjih Snežnika sta se oglasila dva odrasla, v okolici Jelšan pa so zabeležili odziv odraslega volka in mladiča. V okolici Palčja nas je razveselil odziv večih mladičev, v bližini pa smo našli tudi sveže iztrebke. Ker je bil odziv mladičev  zabeležen na relativno ozkem območju, sklepamo, da smo uspešno izzvali vsa volčja legla na tem področju in smo zato s popisovanjem teh kvadrantov za letos zaključili. Nekaj prostovoljcev bo tako danes prostih.

V kolikor ste fotodokumentirali utrinke s popisa, vas naprošamo, da nam kako fotografijo pošljete na dinaricum.volkovi@gmail.com. Utrinke s terena bomo objavili v spletni galeriji.

Pri popisovanju sta nas z materialnimi dobrinami podprli Pivovarna Laško in Krucefix.