Prvi dan popisa “howling” 2016

Za nami je prva noč popisovanja volkov z izzivanjem oglašanja. Vremenoslovci so nam v nekaterih predelih nekoliko zagodli z vetrom, je bila pa bera kljub temu zadovoljiva. Skupno smo dobili pet (s številko: 5) odzivov odraslih volkov in v enem primeru celo mladičev.

V Senožečah so se oglasili odrasel volk in mladiči, tako da smo s popisom na tem območju za letos zaključili. V sklopu projekta pa bodo zaposleni na Oddelku za biologijo in na Zavodu za gozdove še zbirali material za genetske vzorce (po domače povedano bodo iskali iztrebke). Na Postojnskem so blizu Planinskega jezera slišali odziv dveh volkov. Iz ribniškega področja poročajo, da so ob Kolpi s hrvaške strani (~Čabar) slišali odziv večih odraslih volkov. Na kočevskem območju so jugo-vzhodno od Ribnice in zahodno od Žužemberka slišali po enega volka. Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za sodelovanje in upamo, da bodo na popisu z istim elanom delovali še danes in jutri.

V kolikor ste fotodokumentirali utrinke s popisa, vas naprošamo, da nam kako fotografijo pošljete na dinaricum.volkovi@gmail.com.

Pri popisovanju sta za zadostni vodni potencial skrbela Pivovarna Laško in Krucefix.