Volčje Srce

Člani društva Dinaricum se z veseljem odzovemo na vabila k sodelovanju pri različnih projektih in dogodkih, še posebej če gre pri tem za ozaveščanje javnosti, otrok in mladine o aktualnih temah iz področja naravovarstva. 

V januarju je približno 500 učencev in učenk od 1.-9. razreda osnovne šole po predstavi Volčje Srce v dvorani Kosovelovi doma v Sežani prisluhnilo pogovoru avtorja razstave Petra Kusa in biologinje Nine Ražen o raziskovanju volkov pri nas. Otroci so dobili odgovore tudi na svoja zanimiva vprašanja. V ospredju je bila odiseja volka Slavca, ki so ga raziskovalci Biotehniške fakultete v okviru projekta Slowolf spremljali s pomočjo telemetrične ovratnice. 

Raziskovanje, premagovanje ovir, vzpostavitev novega tropa je bila tudi rdeča nit zvočno senčnega gledališča Volčje srce in prave paša za oči in ušesa vseh starosti. Dovršena in premišljena predstava na igriv a tudi znanstveni način s kopico podrobnosti navdušuje gledalce v Sloveniji in tujini.  

Z ustvarjalci razstave smo v letu 2016 sodelovali že na njihovi premieri na Festivalu Bobri (Ljubljanskem festivalu kulturno umetnostne vzgoje), kjer je bil pogovor z biologinjo spremljevalno dogajanje na predstavah za približno 250 otrok starih od 5-10 let, novinarje ter vodstvo festivala. Nekaj njihovih odzivov in risb po predstavi si lahko ogledate tudi tukaj.